Jeugdspaarrekening

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Wat is een jeugdspaarrekening en hoe open ik deze?

Veel Nederlandse banken bieden een spaarrekening aan speciaal voor de jeugd. Maar wat is het verschil met een gewone spaarrekening? En hoe vind je eenvoudig en snel de beste jeugdrekening?

Jeugdspaarrekening, wat is dat?

Jeugdspaarrekening openen? Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk jeugdspaarrekeningen online en open direct de jeugdrekening van je keuze. Vergelijk en open direct>>

Jeugdspaarrekeningen komen grotendeels overeen met gewone spaarrekeningen. Je kunt bij de meeste jeugdrekeningen namelijk gewoon geld storten en opnemen wanneer je wilt. Een jeugdspaarrekening onderscheidt zich echter doordat deze vaak alleen te openen is voor de jongere jeugd (tot 12 jaar) of juist voor de oudere jeugd (tussen 12 en 18 jaar).

Daarnaast kennen jeugdspaarrekeningen vaak gunstige voorwaarden. Zo krijgt de jonge spaarder bijvoorbeeld een leuk welkomstcadeau of een bonusrente op zijn verjaardag. Daarnaast ligt de spaarrente op een jeugdspaarrekening doorgaans net iets hoger dan de rente op een gewone vrij opneembare spaarrekening.

Jeugdspaarrekening openen – Op naam van?

Bij het openen van een jeugdrekening kun je ervoor kiezen de rekening op je eigen naam of op naam van je kind te zetten. Zet je de spaarrekening op je eigen naam, dan houd je zelf de regie in handen. Staat de spaarrekening op naam van je kind? Dan bepaalt je kind zelf wat het geld doet en bestaat de kans dat hij of zij het geld uitgeeft aan een doel dat jij niet voor ogen had. Je kind krijgt in dat geval namelijk de volledige zeggenschap over de spaarrekening.

Jeugdsparen – Zilvervloot sparen

Een speciale jeugdspaarrekening is de zilvervlootrekening. Deze jeugdrekening kun je slechts bij een beperkt aantal banken openen. Bij een zilvervlootrekening ontvang je, bovenop de jaarlijkse variabele rente, een extra premie over het hele bedrag als de rekening tot de achttiende verjaardag van je kind loopt. Deze premie bedraagt maximaal 1 procent. In het artikel ‘Zilvervloot sparen’ lees je meer informatie over deze spaarvorm.

Direct online een spaarrekening voor je kind openen?Vergelijk de jeugdspaarrekeningen van banken dan eerst goed op rente en voorwaarden! Zo vind je een passende spaarrekening met een hoge rente, die je vervolgens binnen twee minuten kunt openen. Vergelijk hier >>