Jongerenspaarrekening

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

De meeste banken bieden een spaarrekening speciaal voor jongeren aan. De rente en voorwaarden van deze jongerenspaarrekeningen verschillen echter sterk. Hoe vind je nu de jongerenspaarrekening die goed bij je spaardoelen past en tegelijkertijd een hoog rendement biedt?

Jongerenspaarrekening openen? Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk de rente en voorwaarden van alle jongerenrekeningen en open de spaarrekening met het hoogste rendement. Vergelijk direct >>

Vrij opneembare spaarrekening jongeren

Als jongere is het fijn te beschikken over een vrij opneembare jongerenspaarrekening waarop je dagelijks geld kunt storten en opnemen. Het voordeel van deze jongerenspaarrekening ten opzichte van een gewone spaarrekening, is dat je doorgaans een hogere rente ontvangt en geen of lagere kosten betaalt.

Daarnaast zijn ook de meeste betaalrekeningen voor jongeren geschikt om kleine bedragen op te sparen. Betaalrekeningen voor jongeren vergoeden namelijk rente. Deze variabele rente ligt echter wel lager dan de spaarrente op een jongerenspaarrekening. Daarom is het voor grotere, langdurige spaardoelen aantrekkelijker om op een jongerenspaarrekening te sparen.

Tip! Wil je een vrij opneembare jongerenspaarrekening openen? Kijk dan eerst welke bank de hoogste rente op een spaarrekening biedt. Vergelijk zelf eenvoudig alle banken en open online de jongerenspaarrekening met het hoogste rendement.

Jongeren spaarrekening - Spaardeposito

Heb je al een bepaald bedrag tot je beschikking, wil je een hogere spaarrente ontvangen en kun je je geld voor langere tijd missen? Dan is het interessant om een spaardeposito af te sluiten. Met een deposito zet je je spaargeld voor een langere tijd vast tegen een vaste rente. Je weet van tevoren dus precies hoeveel rente het deposito je oplevert. Een groot nadeel van een deposito is daarentegen dat je niet zomaar vrij over je geld kunt beschikken. Je betaalt namelijk een boete als je het geld tussentijds wilt opnemen.

Tip! Vergelijk zelf alle deposito's en vind direct de hoogste rente deposito! Selecteer je gewenste looptijd en je krijgt direct een overzicht van alle banken die dit deposito bieden. Het deposito van je keuze sluit je vervolgens eenvoudig online af.

Direct online een jongerenspaarrekening openen?Vergelijk de verschillende banken dan eerst goed op rente en voorwaarden! Zo vind je altijd een passende spaarrekening met een hoge rente, die je vervolgens binnen twee minuten online kunt openen. Vergelijk hier >>