Rekening openen baby

Redactie sparen.nlLaatst gewijzigd op

Waar moet je op letten als je een rekening voor je baby wilt openen?

Als kersverse ouder doe je er natuurlijk alles aan om je baby goed te verzorgen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom wil je waarschijnlijk ook een spaarrekening voor je baby openen. Maar hoe vind je nu tussen het uitgebreide aanbod de beste spaarrekening voor je baby en hoe kun je slim sparen voor je baby?

Direct spaarrekening voor baby openen? Ga voor het hoogste rendement! Vergelijk alle spaarrekeningen voor kinderen en open direct online de rekening met de beste voorwaarden en hoogste spaarrente. Vergelijk spaarrekening kind >>

Spaarrekening baby openen

Vrijwel alle banken bieden een spaarrekening speciaal voor baby’s aan. Deze zogenoemde kinderspaarrekeningen geven vaak leuke extra’s, zoals een knuffel of spaarpotje bij het openen of een bonusrente op het moment je kind 18 wordt.

Een kenmerk van deze kinderrekeningen is dat je spaart op naam van je baby. Het saldo op de spaarrekening valt tot de 18e verjaardag van je kind echter onder het eigen vermogen van de ouders. Als ouder heb je tot dat moment dan ook zeggenschap over het geld. Zodra je kind 18 wordt, verandert de kinderspaarrekening in een reguliere spaarrekening en bepaalt je kind zelf waar hij of zij het geld aan besteedt.

Houd er bovendien rekening mee dat de voorwaarden van de verschillende spaarrekeningen voor baby’s verschillen. Bij sommige rekeningen mag je bijvoorbeeld slechts een beperkt bedrag per jaar storten of is het niet toegestaan om voor de 18e verjaardag van je kind geld op te nemen. Daarom is het verstandig om, voordat je een rekening opent, goed de voorwaarden te vergelijken.

Tip! Heb je op dit moment al een bepaald bedrag beschikbaar dat je opzij wilt zetten voor bijvoorbeeld de studie of het rijbewijs van je kind? Zet het dan vast op een deposito en profiteer van een hogere rente. Vind hier direct de hoogste deposito rente en haal het maximale uit je spaargeld!

Reguliere rekening openen baby

Een andere optie is om op je eigen naam te sparen en een gewone vrij opneembare spaarrekening te openen. Je spaart op deze rekening tot je kind een bepaalde leeftijd bereikt en schenkt vervolgens het gehele bedrag aan hem/haar. Het nadeel hiervan is echter dat je kind dan in één keer schenkbelasting betaalt over het bedrag dat boven de vrijstelling uitkomt. Spaar je op naam van je baby, dan profiteer je jaarlijks van deze vrijstelling, waardoor de kans klein(er) is dat je schenkbelasting betaalt.

Tip! Wil je desondanks toch een reguliere spaarrekening voor je baby openen? Vergelijk ook dan goed de rentes en voorwaarden. Vind hier direct de hoogste rente op een spaarrekening en loop geen rente-inkomsten mis!