Beste spaarrente

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Welke bank biedt de beste spaarrente en waar moet ik op letten bij het vergelijken?

Als spaarder wil je natuurlijk de beste rente over je spaargeld ontvangen. Maar er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende banken en spaarproducten dat de beste spaarrente vinden een hele opgave is. Daarom lees je hier welke factoren bepalen of een rente goed is of niet en waar je op moet letten bij het vergelijken van de beste rentes.

Sparen tegen de beste rente? Vergelijk eenvoudig alle spaarproducten en open online de rekening met de beste spaarrente. Vergelijk direct >>

Factoren beste spaarrente

De hoogte van de spaarrente bepaalt uiteraard voor het grootste deel de kwaliteit. Hoe hoger de rente die de bank vergoedt, hoe beter.

Naast de hoogte van de rente zijn er echter ook andere voorwaarden die bepalen of de spaarrente goed is of niet. Voorbeelden van deze voorwaarden zijn:

  • De rentestabiliteit. Een stabiele rente is uiteraard beter dan een rente die snel daalt. Ook tijdelijk hoge actierentes zijn voor de lange termijn niet erg interessant.
  • Rente-uitkering. De meeste banken keren hun rentevergoeding per jaar uit. Bij sommige banken is het echter mogelijk om de rente per kwartaal of per maand te ontvangen. Op die manier maak je gebruik van het rente-op-rente effect: je ontvangt in dat geval namelijk ook rente over eerder ontvangen rentebedragen.
  • Een bonusrente. Je kunt bijvoorbeeld een bonusrente ontvangen wanneer het saldo een periode lang niet lager is dan een bepaald bedrag, of op je verjaardag (bij kinderspaarrekeningen).
  • Een klimrente. Dit is een rente die ieder jaar stijgt. Het rentepercentage van het eerste spaarjaar is relatief laag, maar over de laatste jaren ontvang je juist een hoog rentepercentage. Hierdoor word je beloond wanneer het spaargeld voor langere tijd vaststaat.

Beste rentes Nederland op spaardeposito

Je spaargeld vastzetten op een deposito levert over het algemeen de hoogste spaarrente op. Bovendien is de rente van een deposito zeer stabiel, deze staat namelijk voor de gehele looptijd vast. Doorgaans biedt een deposito dus een betere rente dan een vrij opneembare spaarrekening.

Tip! Vind hier direct de hoogste deposito rente.

Let op: De voorwaarden van een spaarproduct zijn minstens zo belangrijk als de rente. Er zijn veel spaarproducten die beperkende voorwaarden kennen, waardoor ze een stuk minder aantrekkelijk zijn. Voorbeelden hiervan zijn een minimum- of maximuminleg, het niet vrij kunnen beschikken over je spaargeld of het verplicht openen van een betaalrekening. Wil je sparen tegen de beste rente? Dan dien je ook met de voorwaarden van het product rekening te houden.

Loop niet langer rente-inkomsten mis!Nederlanders laten jaarlijks ruim 1 miljard aan rente liggen door te sparen bij een grootbank. Hoeveel spaarrente loop jij onnodig mis? Vergelijk online de rente en voorwaarden van alle banken en open direct online de spaarrekening met de beste rente. Direct vergelijken >>
Tags: Rente