Spaarrente België

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Hoe hoog is de spaarrente in België?

Belgische banken stellen de rente op een spaarrekening anders samen dan Nederlandse banken. In België bestaat de spaarrente namelijk uit twee delen: een basisrente en een getrouwheidspremie. In dit artikel lees je wat dit inhoudt en waar je nog meer op moet letten bij de spaarrentes in België.

Zoek je de hoogste rente?
Maak online een vergelijking! Vind de rekening met de hoogste spaarrente en loop niet langer rente-inkomsten mis.
Direct vergelijken >>

Uitleg spaarrente België

De basisrente die Belgische banken vergoeden is een gegarandeerde rente die zij uitkeren voor elke dag dat je geld op de rekening staat. De getrouwheidspremie is een rentevergoeding die je alleen ontvangt over het bedrag dat het gehele jaar op de rekening staat. Je kunt deze premie dus zien als een soort beloning als je het geld een jaar lang laat staan. De getrouwheidspremie ontvang je bovenop de basisrente.

Overzicht hoogste spaarrente België 2024

Nederlanders die denken dat ze in België kunnen sparen met een hoge rente, komen bedrogen uit. Ook in België zijn de rentetarieven op dit moment erg laag. Om je een indicatie te geven van de hoogste spaarrente in België, vind je in onderstaande tabel de top-5 aanbieders van vrij opneembare spaarrekeningen.

AanbiederRente (basis + getrouwheidspremie)
Beobank Step Up spaarrekening1,30% + 1,80% = 3,10%
ING Tempo Sparen1,20% + 1,80% = 3,00%
NIBC getrouwheidsrekening1,20% + 1,80% = 3,00%
Santander Consumer Bank Vision Max1,20% + 1,80% = 3,00%
Argenta Groeirekening1,20% + 1,80% = 3,00%

*Per 15 januari 2024, bron: Spaargids.be

Spaarrente België - Spaarrekening België openen

Wil je een spaarrekening in België openen? Denk er dan wel aan dat veel banken in België als voorwaarde stellen dat je in België woont. Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat je spaargeld dan onder het Belgisch depositogarantiestelsel valt. Deze garantieregeling komt echter nagenoeg overeen met de Nederlandse. Meer informatie over een rekening in België openen lees je in het artikel ‘Sparen in België’.

Haal jij het maximale uit je spaargeld?Vergelijk alle spaarrekeningen en zie direct welke bank de hoogste spaarrente biedt. Hoeveel extra rendement kun jij jaarlijks behalen door over te stappen? Rente spaarrekening vergelijken >>