Spaarrente Duitsland

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Hoe hoog zijn de spaarrentes in Duitsland?

De spaarrentes in Nederlanden bevinden zich al geruimte tijd op een historisch laag niveau. Veel Nederlanders vragen zich daarom af of sparen in het buitenland wellicht een interessante optie is. Hoe zit het bijvoorbeeld met de spaarrente in Duitsland? Ligt de hoogste spaarrente bij Duitse banken hoger dan bij Nederlandse?

Haal alles uit je spaargeld!
Open online de spaarrekening met de hoogste rente van Nederland en loop niet langer rente-inkomsten mis.
Direct openen >>

Rente Duitsland - Uitleg

Ook de spaarrentes in Duitsland zijn op dit moment zeer laag. De gemiddelde rente op een vrij opneembare spaarrekening ligt in Duitsland zelfs een stuk lager dan in Nederland.

Het hoogste rendement behaal je ook in Duitsland door te kiezen voor de hoogste deposito rente. Hiervoor geldt hetzelfde principe als in Nederland: hoe langer je het geld vastzet, hoe hoger de rente. Een depositorekening heet in Duitsland overigens een ‘Festgeld’ rekening. Een betaalrekening noemen de Duitsers een ‘Girokonte’, een vrij opneembare spaarrekening is een ‘Tagesgeld’ rekening.

Om je een indicatie van de rentetarieven sparen bij Duitse banken te geven, vind je hieronder de top-5 van de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening in Duitsland.

AanbiederRente Tagesgeld rekening
bunq Easy Savings Tagesgeld3,86%
Barclays Tagesgeld3,85%
Consorbank Tagesgeld3,75%
comdirect Tagesgeld PLUS3,75%
1182direkt Tagesgeldkonto3,60%

*Per 15 januari 2024, bron: Direktbankvergleich.de

Tip! Haal het maximale uit je spaargeld en kies voor de hoogste spaarrente van Nederland! Start direct met rente vergelijken en vind direct online de spaarrekening met het hoogste rendement.

Spaarrente in Duitsland en depositogarantiestelsel

Voor de spaarrente is het dus niet interessant om je spaargeld op een spaarrekening in Duitsland onder te brengen. Het Duitse depositogarantiestelsel kan daarentegen wel een reden zijn om in Duitsland te sparen. Mocht een bank met een Duitse bankvergunning failliet gaan, dan garandeert het garantiestelsel tegoeden tot 100.000 euro. Tot zover niets vreemd, zo werkt het Nederlandse depositogarantiestelsel immers ook. Maar het Duitse depositogarantiestelsel kent een aanvullende regeling. Deze regeling zorgt ervoor dat zelfs bedragen boven de 1 miljoen euro gegarandeerd zijn in geval van een faillissement.

Tip! Wil je meer informatie over het Duitse depositogarantiestelsel en de mogelijkheden om te sparen in Duitsland? Lees dan het artikel ‘Sparen in Duitsland’.

Loop geen rente-inkomsten mis!De spaarrentes in Nederland zijn hoger dan in Duitsland. Je haalt dus het maximale uit je spaargeld door te sparen op de rekening met de hoogste rente van Nederland. Vergelijk hier alle spaarrekeningen en vind direct online de spaarrekening met het hoogste rendement. Rente spaarrekening vergelijken >>