Rendement spaargeld berekenen

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Hoe bereken je rendement op spaargeld?

Als spaarder wil je uiteraard een zo hoog mogelijk rendement over je spaargeld behalen. Dit rendement hangt van verschillende factoren af, zoals het bedrag op je spaarrekening, het rentepercentage dat je ontvangt en de periode dat je het geld op de spaarrekening laat staan. Maar hoe kun je nu heel eenvoudig het rendement berekenen?

Maximaal rendement over je spaargeld? Open binnen twee minuten online de spaarrekening met de hoogste rente en loop niet langer rente-inkomsten mis! Hoogste rente spaarrekening vergelijken >>

Rendement berekenen tool

Het is vrij ingewikkeld om zelf met pen en papier het rendement van je spaargeld te berekenen. Daarom zijn er op internet diverse tools te vinden die dit voor je doen. Een voorbeeld van zo’n tool is deze renteberekening. Door aan te geven hoeveel je spaart, hoelang je dit doet en welke rente je ontvangt, zie je direct hoeveel spaargeld je aan het einde van de periode op je rekening hebt staan. Zo weet je van tevoren precies hoeveel je spaargeld oplevert.

Let op: Houd er rekening mee dat de tools op internet geen rekening houden met een aantal factoren dat het rendement verlaagt. Hierbij kun je denken aan vermogensrendementsheffing, inflatie en de kosten die je eventueel betaalt voor het openen van een betaalrekening. In het artikel ‘Rendement op vermogen’ lees je meer over deze factoren.

Nederlanders laten jaarlijks ruim 1 miljard euro aan spaarrente liggen!Haal jij het maximale uit je spaargeld? Vergelijk online alle spaarrekeningen en zie direct hoeveel extra rendement jij behaalt door over te stappen naar de bank met de hoogste spaarrente. Direct vergelijken >>
Tags: Rendement