Zakelijke spaarrekening

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Hoe werkt een zakelijke spaarrekening?

Zakelijk sparen kan, net als particulier sparen, op een vrij opneembare spaarrekening of op een deposito. Maar wat zijn de de voor- en nadelen van een vrij opneembare zakelijke spaarrekening en waar kun je het best een zakelijke spaarrekening openen?

Zakelijke rekening openen?  Vergelijk eerst alle zakelijke spaarrekeningen, open direct online de spaarrekening met de hoogste rente en haal het maximale uit je zakelijk spaargeld! Zakelijk sparen vergelijken >>

Zakelijke spaarrekening, wat is dat precies?

Bedrijven, eenmanszaken, zzp’ers en verenigingen houden vaak een zakelijke spaarrekening aan. Hierop storten ze geld voor een toekomstige investering. Daarnaast gebruiken ze de zakelijke spaarrekening om hun geld te laten renderen.

Een zakelijke spaarrekening werkt voor ondernemingen grotendeels hetzelfde als een gewone spaarrekening voor particulieren. Het tegoed op een zakelijke spaarrekening is vrij opneembaar. Je kunt dus op ieder gewenst moment bedragen storten en opnemen. De bank vergoedt een variabele rente over een zakelijke spaarrekening.

De voorwaarden van zakelijke spaarrekeningen verschillen per bank. Zo moet je bij het openen van een zakelijke spaarrekening vaak een bepaald minimumbedrag inleggen. Of de bank vergoedt geen rente als het saldo hoger is dan een bepaald bedrag (bijvoorbeeld 2.500.000 euro). Daarnaast werken sommige banken met een bonusrente.

Tip! Wil je graag een hogere rente ontvangen? Stort je geld dan op een zakelijk deposito. Hier kun je zelf heel eenvoudig de zakelijke deposito rente vergelijken en het deposito van je keuze direct online openen.

Zakelijke spaarrekening - Depositogarantiestelsel

Een ander kenmerk van zakelijk sparen is dat het depositogarantiestelsel niet altijd van toepassing is. Mocht de bank failliet gaan, dan is je spaargeld mogelijk niet gegarandeerd. Wil je als bedrijf aanspraak maken op het depositogarantiestelsel, dan moet je twee opeenvolgende jaren aan minimaal twee van de onderstaande voorwaarden voldoen:

  • 50 werknemers of minder in dienst
  • Een activa van 4,4 miljoen of minder
  • Een netto-omzet van 8,8 miljoen of minder

Let op: Heb je een zakelijke spaarrekening voor je eenmanszaak of als zzp’er? Dan geldt het depositogarantiestelsel wel gewoon voor deze rekening. Eenmanszaken en zzp’ers worden namelijk als privépersonen gezien. In dat geval is dus zowel het saldo op je privérekening als het tegoed op je zakelijke rekening tot 100.000 euro gegarandeerd. Meer hierover lees je in het artikel Depositogarantiestelsel zakelijk.

Op zoek naar een geschikte zakelijke spaarrekening?Vergelijk dan direct online de rente en voorwaarden van alle zakelijke spaarrekeningen! De zakelijke rekening van je keuze open je vervolgens al binnen twee minuten! Vergelijk & open direct >>