Ondernemersdeposito

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Wat is een ondernemersdeposito?

Als ondernemer kun je, net als particulieren, je geld voor een bepaalde tijd vastzetten op een deposito. Het ondernemersdeposito werkt hetzelfde als een deposito voor particulieren, alleen slechts bedrijven, verenigingen en stichtingen kunnen een ondernemersdeposito openen.

Ondernemersdeposito openen? Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk zakelijke deposito's en open direct online het deposito met het hoogste rendement. Vergelijk en open direct >>

Voorwaarden ondernemersdeposito

Het geld op een ondernemersdeposito staat voor een vooraf afgesproken periode vast, tegen een vaste rente. De rente die banken vergoeden is doorgaans hoger dan de hoogste rente op een zakelijke spaarrekening. De looptijd loopt uiteen van enkele maanden tot 20 jaar. Hoe langer het geld vast staat, hoe hoger doorgaans de rentevergoeding. Dat komt omdat de bank dan de zekerheid heeft dat het voor langere tijd over het geld beschikt.

De voorwaarden die aanbieders van ondernemersdeposito’s hanteren, verschillen per bank. De meeste banken brengen opnamekosten in rekening wanneer je het geld voor het einde van de looptijd opneemt. De hoogte van deze boete is per aanbieder anders. Bij sommige banken is het helemaal niet mogelijk om tussentijds geld van het ondernemersdeposito op te nemen. Tijdens de looptijd geld bijstorten is bij vrijwel alle banken onmogelijk.

Daarnaast werken sommige banken met een minimuminleg. Deze loopt uiteen van 500 tot 25.000 euro. Een andere eis die sommige banken stellen is dat het bedrijf een tegenrekening opent bij de bank.

De voorwaarden van ondernemersdeposito’s kunnen dus flink verschillen. Je doet er goed aan om niet alleen met de rente, maar ook met de voorwaarden rekening te houden bij het kiezen van een aanbieder.

Eenvoudig online een ondernemersdeposito openen?Vergelijk dan direct de zakelijke deposito's van alle banken en vind het deposito met de hoogste rente en beste voorwaarden. Het deposito van je keuze open je vervolgens eenvoudig online binnen twee minuten! Direct vergelijken >>