Kosten spaarrekening

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Wat kost een spaarrekening?

Het openen van een vrij opneembare spaarrekening kost meestal niets. Je moet echter verplicht een betaalrekening als tegenrekening opgeven, en deze kost wel geld. Bovendien zijn er andere spaarvormen waarbij je kosten betaalt voor het openen en aanhouden van de rekening.

Gratis een spaarrekening openen? Vergelijk eerst alle mogelijkheden en open binnen twee minuten online de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Spaarrekening vergelijken >>

Vrij opneembare spaarrekening kosten

Zoals gezegd is het openen van een vrij opneembare spaarrekening geheel gratis. Dit geldt ook voor kinderspaarrekeningen, duurzame spaarrekeningen en zakelijke spaarrekeningen. Je kunt dus meerdere spaarrekeningen openen zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Ook het openen van een deposito is gratis.

Als je een spaarrekening opent moet je echter een betaalrekening als tegenrekening opgeven. Een betaalrekening brengt wel jaarlijkse kosten met zich mee. Bij de meeste banken mag je je huidige betaalrekening aanhouden, waardoor je geen extra kosten betaalt. Sommige banken, vooral de grootbanken, verplichten je daarentegen om een betaalrekening bij dezelfde bank aan te houden. In dat geval zorgt het openen van een spaarrekening indirect toch voor kosten.

Kosten bankspaarrekening

In tegenstelling tot een gewone spaarrekening betaal je wel kosten voor het openen van een bankspaarrekening. Naast de openingskosten betaal je mogelijk ook advieskosten, uitkeringskosten en opnamekosten. Aangezien de kosten per bankspaarrekening flink verschillen, is het verstandig om een goede vergelijking te maken. Meer hierover lees je in het artikel over de kosten van banksparen.

Haal jij het maximale uit je spaargeld?Loop niet langer rente-inkomsten mis! Vergelijk direct online alle spaarrekeningen en bekijk hoeveel extra rendement jij behaalt door over te stappen naar de bank met de hoogste spaarrente van Nederland. Spaarrekening vergelijken >>
Tags: Rendement