Van spaarbank veranderen

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Hoe verander ik makkelijk van spaarbank en waar moet ik op letten?

Wanneer je spaarbank een lage rente vergoedt, is het wellicht voordelig om te veranderen van spaarbank. Maar ook wanneer je over veel spaargeld beschikt is het verstandig om een nieuwe spaarrekening te openen en je geld over meerdere spaarbanken te verspreiden. Maar hoe kun je nu slim van bank veranderen?

Van spaarbank veranderen?
Loop dan geen rente-inkomsten mis! Vergelijk online alle spaarbanken en vind de bank met de hoogste rente! 
Rente spaarrekening vergelijken >>

Van spaarbank veranderen bij lage rente

Bij het openen van een spaarproduct is het belangrijk om goed naar zowel de rentetarieven als naar de voorwaarden te kijken. Spaarbanken passen de voorwaarden van een spaarproduct doorgaans nauwelijks aan. De spaarrente wijzigt daarentegen regelmatig. Heb je een spaarrekening bij een spaarbank geopend, maar daalt naar verloop van tijd de rente die de bank vergoedt? Dan kun je er voor kiezen om het spaargeld bij een andere bank onder te brengen tegen een hogere rente. Van spaarbank veranderen zorgt er in dat geval voor dat je spaart met een hoger rendement.

Spaargeld spreiden over meerdere spaarbanken

Daarnaast is het depositogarantiestelsel voor velen een reden om niet bij één, maar bij meerdere banken te sparen. Het garantiestelsel garandeert namelijk 100.000 euro per spaarder per bankvergunning als de spaarbank failliet gaat. Heb je meer dan 100.000 euro aan spaargeld? Dan is je spaargeld spreiden een verstandige keuze. Je verandert dus eigenlijk niet van spaarbank, maar je brengt je geld bij meerdere banken onder. Gaat één van de banken failliet? Dan is niet alleen het geld bij deze bank tot 100.000 euro gegarandeerd, ook het geld dat je bij een andere bank hebt ondergebracht loopt geen gevaar.

Van spaarbank veranderen – Hoe werkt dat?

Het is verstandig om regelmatig je eigen bank kritisch te bekijken en je af te vragen of sparen bij deze bank nog wel aantrekkelijk is. Ben je niet tevreden over de bank en wil je veranderen van spaarbank? Dan kun je zelf eenvoudig bij een andere bank een spaarrekening openen. Bij de meeste spaarbanken kun je zelf online je oude spaarrekening opzeggen. Let wel goed op of je bij de nieuwe bank verplicht een betaalrekening moet openen. Hier zijn namelijk kosten aan verbonden.

Tip! Stap je over van betaalrekening? Maak dan gebruik van De Overstapservice die de meeste banken aanbieden. Zo zorg je ervoor dat ook je betalingsverkeer soepel doorloopt.

Direct online van spaarbank veranderen?Ga dan voor het maximale rendement! Vergelijk de rente en voorwaarden van alle spaarbanken en open binnen twee minuten de spaarrekening van je keuze. Direct vergelijken >>