Meerdere spaarrekeningen

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Hoeveel spaarrekeningen mag je hebben?

In sommige gevallen is het erg handig om meerdere spaarrekeningen te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je voor verschillende doelen wilt sparen, of als je je spaargeld wilt spreiden in verband met het depositogarantiestelsel. Maar hoeveel spaarrekeningen mag je hebben?

Nieuwe spaarrekening openen? Vergelijk direct online alle spaarrekeningen en open binnen twee minuten de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Rente spaarrekening vergelijken >>

Meerdere spaarrekeningen

Er zit geen limiet aan het aantal spaarrekeningen dat je mag openen. Het aantal spaarrekeningen dat je mag hebben is dus onbeperkt. Ga je echter meerdere spaarrekeningen openen, dan dien je wel met enkele zaken rekening te houden.

Allereerst kunnen banken een spaarrekening opheffen als je deze te lang niet gebruikt. Wanneer de bank je spaarrekening precies opheft, verschilt per bank. In de voorwaarden van je spaarrekening lees je hier meer informatie over.

Verschillende spaarrekeningen voor je kind

Daarnaast geldt voor kinderspaarrekeningen soms wél een limiet. Van sommige kinderspaarrekeningen mag je er namelijk maar één per kind openen. Dat komt omdat deze rekeningen leuke cadeautjes of extra’s bieden, zoals een welkomstgeschenk of een bonusrente op de verjaardag van het kind.

Hoeveel betaalrekeningen mag je hebben?

Ook aan het openen van betaalrekeningen zit geen limiet. Betaalrekeningen zijn echter, in tegenstelling tot spaarrekeningen, niet gratis. Hiervoor betaal je namelijk per maand of kwartaal een bepaald bedrag. Het openen van meerdere betaalrekeningen brengt dus onnodige kosten met zich mee.