Kennisbank

Van spaarbank veranderen

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op

Hoe kan ik eenvoudig van spaarbank veranderen en waar moet ik dan op letten?

Wanneer je spaarbank een lage rente vergoedt, is het mogelijk voordelig om te veranderen van spaarbank. Maar ook wanneer je over veel spaargeld beschikt is het mogelijk om een nieuwe spaarrekening te openen en je geld over meerdere spaarbanken te verspreiden. In dit artikel legt Sparen.nl uit wanneer het slim is om van spaarbank te veranderen en hoe dat werkt.

Van spaarbank veranderen? Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk alle spaarbanken en vind direct online de bank die het hoogste rendement biedt. Direct rente sparen vergelijken >>

Wanneer van spaarbank veranderen?

Bij het openen van een spaarproduct is het belangrijk om goed naar zowel de rentetarieven sparen als naar de voorwaarden te kijken. Spaarbanken passen de voorwaarden van een spaarproduct doorgaans nauwelijks aan. De spaarrente wijzigt daarentegen regelmatig. Heb je een spaarrekening bij een spaarbank geopend, maar daalt naar verloop van tijd de rente die de bank vergoedt? Dan kun je er voor kiezen om het spaargeld bij een andere bank onder te brengen tegen een hogere rente. Van spaarbank veranderen zorgt er in dat geval voor dat je spaart met een hoger rendement.

Spaargeld spreiden over meerdere spaarbanken

Daarnaast is het depositogarantiestelsel voor velen een reden om niet bij één, maar bij meerdere banken te sparen. De garantieregeling garandeert namelijk 100.000 euro per spaarder per bankvergunning als de spaarbank failliet gaat. Heb je meer dan 100.000 euro aan spaargeld? Dan is je spaargeld spreiden een verstandige keuze. Je verandert dus eigenlijk niet van spaarbank, maar je brengt je geld bij meerdere banken onder. Gaat een van de banken failliet? Dan is niet alleen het geld bij deze bank tot 100.000 euro gegarandeerd, ook het geld dat je bij een andere bank hebt ondergebracht loopt geen gevaar.

Veranderen van spaarbank – Hoe werkt dat?

Het is verstandig om regelmatig je eigen bank kritisch te bekijken en je af te vragen of sparen bij deze bank nog wel aantrekkelijk is. Ben je niet tevreden over de bank en wil je veranderen van spaarbank? Dan kun je zelf eenvoudig bij een andere bank een spaarrekening openen. Bij de meeste spaarbanken kun je zelf heel eenvoudig je oude spaarrekening online opzeggen. Let wel goed op of je bij de nieuwe bank verplicht een betaalrekening moet openen. Hier zijn namelijk kosten aan verbonden.

Tip! Direct van spaarbank veranderen? Vergelijk dan online de rentepercentages en voorwaarden van de verschillende spaarbanken en vind direct de spaarbank met de hoogste rente en beste voorwaarden.